Kledij

Voorzie u altijd van een nat en droog pak. Een fleece en een waterdichte regenjas (KWay) komen helaas al eens van pas. Vergeet toch nooit een zon en zwemoutfit.
Vergeet geen zonnecréme en een stick voor droge lippen.
Sportieve handschoenen komen al eens van pas als we zeer hard gaan zeilen. (geen must, wel voor Die Hards)
Plan je nachtelijke tochten in voor en najaar, vergeet dan zeker geen handschoenen, sjaal en muts.
Een handdoek heb je ook wel eens nodig.

Schoeisel:
Zwarte rubberzolen zijn niet welkom aanboord, alsook lederen schoenen en naaldhakken. (Die mogen natuurlijk meegenomen worden maar zeker niet aan boord gedragen worden).
Daartegen is het een verplichting om, zelfs bij het beste weer, schoeisel te dragen aan dek. Op een dek van een zeiljacht staan zoveel blokken en want onderdelen waarmee de blote tenen niet graag mee geconfronteerd worden. De beste dracht zijn uiteraard zeilschoenen, Docksides, turn of sportschoenen, en laarzen. Voorzie zeker in een extra paar sokken.

Veiligheid:
Voor iedere opvarende is er een reddingsvest aan boord, die bij het te water gaan automtisch opblaast, en die zonder veel hinder kan gedragen worden. Denk niet dat wij u een bangerik noemen als je die aandoet: wij staan er zelfs op dat deze gedragen wordt en bij het afvaren zullen wij U die overhandigen. Het “niet dragen” is uitdrukkelijk onder eigen verantwoordelijkheid!