Van Guernsey naar Locmiquelic

Post datum | mei 7, 2023
POST CATEGORIE: 2023

Maandag 17/4 zal Wilfried in Roscoff opstappen om ons verder te “loodsen” naar het meest westelijke puntje van Frankrijk: “Ile de Ouessant” . Jaren en jaren na mekaar dat ik deze wateren heb bedwongen is het me nooit gelukt om dat ruig eiland te bezoeken: tij verkeerd, teveel deining, teveel wind, teveel regen : ALTIJDIET. Maar Wilfried weet goed hoe je daar kunt geraken, dus mag hij ons LOODSEN.

Dinsdag 18/4 vroeg uit de veren om met het eerste licht en stroom mee tussen Roscoff en Ile de Batz door naar Aber Wrach te varen. Linke boel tussen die rotsen, adrenaline ten top als we van onze waypoint route iets afwijken met 3kts stroom in de kont. pff nipt een rots ontweken. Paar koffietje en verder!! Probeer onderweg mijn viskunsten te bewijzen maar wordt een lachtertje, maar mijn eer was gered. Geniet van het mooie, ruige en adembenemend uitzicht.

Op zoek naar oesters om onze loods gunstig te stemmen, voor t eerst onze bijboot met elektrische motor te water! Spannend hoe lang en hoe ver die gaat varen. Valt beetje tegen maar zaten ook met 3 zware mannen en motor vollen bak..

We vonden een Ormeaux visser in plaats van een oesterboer: heerlijk, kort bakken met een botersausje op basis van krab fond, en een tartaar van algen er bij.

zeker ooit proberen !!

Woensdag 19/4 eindelijk het lang verwachte Ouessant: geniet van de beelden.

Zo een Lekkernij kan je zelfs gebruiken als potje: heerlijke lasagna met Noordzee Krab in eigen schelp.

En dan hup naar Camaret sur Mer en dag nadien Brest. Daar verlaat Wilfried ons weer want zijn werk roept nog, tenminste nog enkele maanden want gaat binnen kort ook filosoferen over wat werken was en wat genieten wordt!! als afscheids cadeau kreeg ik dit veelbelovend plankje !

ja beet een makreel(tje) en daar bleef het dan weer bij…

In Concarneau bezochten we natuurlijk de oude binnen stad. Heerlijk biertje op zonovergoten terrasje. Hmmm

Als er 1 land is waar zeilen gewoon een dagelijks nationale sport is waar sponsors voor in de rij gaan staan is dit wel Frankrijk en zeker Bretagne!!!

Eens in Locmiquelic is Stefan aan boord gekomen. Hebben tochtje gemaakt in de buurt:

Locmiquelic – Concarneau – Port Tudy Groix – Le Palais Belle Ile en terug

In laatste haventje lieten we ons eens gaan in de Fruits de Mer . Krijg er alvast maar goesting van:

En nu iedereen van boord is verken ik de buurt met mijn brompton fietsje

Heb nu maar 1 probleem: Hoe maak je al dat lekkers klaar voor 1 man alleen. Allen welkom om mee van mijn bouillabaisse te genieten

Geef een reactie.

5 Reacties

 1. Annie HEIRBAUT

  Mark , waan mijzelf in verlof in dat heerlijk Frankrijk . Het is leuk om te volgen en te genieten van de mooie foto’s . Dat is helemaal Mark met alles erop en eraan . Tot nog eens en hou het veilig , T Annie .

  Antwoord
 2. Marleen en Marc De Brucker De Kinders .

  Man man wat een start van je pensioen . Leuk mee te mogen volgen . Geniet met volle teugen , voorzichtig zijn he . Veilige vaart ⛵️

  Antwoord
 3. Dominique

  Oh ik wist niet dat jullie een blog hadden. Die ga ik zeker volgen. Als ik die foto’s zo zie, mis ik het zeilen toch ook een beetje… Die vrijheid op het water. Geniet er maar van.

  Antwoord
 4. Frank Michta

  Amai zeg, was nog niet tot jullie verslag geraakt. Dik in orde allemaal en ´t water komt al in de mond! 🍾👌

  Antwoord
  • Mark Van Raemdonck

   wanneer vertrekken jullie?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *